Mc II SmartSearch

Masterclass II SmartSearch

1. Effectief zoeken op het web - het deep web verkennen.

7 beproefde strategieŽn om slimmer en sneller te zoeken, 12 extra mogelijkheden om Google beter te benutten. Hoe vind ik informatie in het "deep" web? Hoe vind ik die ene site die een perfect antwoord geeft op mijn zoekvraag?

2. Het internet als inspiratie- en innovatiebron

10 tips om nieuwe producten of innovaties te ontdekken. Hoe het web oneigenlijk gebruiken om ideeŽn te ontdekken? Hoe een ideeŽnzoektocht nauwgezet voorbereiden? Serendipiditeit en at random zoeken naar inspiratie. IdeeŽn jatten uit andere sectoren. Cross industry websearch. Universele innovatie-principes. Social media als bron voor customers insights.

3.CSI op internet

Hoe vind je verborgen informatie die je via gewone zoekopdrachten niet kan vinden? Hoe met goede zoektermen info vinden die niet bedoeld is om te vinden. Hoe zeer recente informatie boven halen? Slim en legaal.


Master: Marc Heleven

Marc Heleven is prettig verslaafd aan de enorme mogelijkheden van het web om ideeŽn of innovatiekansen op te speuren. Marc is auteur van diverse druk bezochte portals over creatief denken en innnovatie. Hij is lid van het inspiratieteam van Flanders DC, schrijft voor diverse blogs en is docent aan het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken.

Aanmelden