Infovaardig of mediawijs

Vernieuwd aanbod


Infovaardig, het Instituut voor Media en Informatievaardigheden biedt nu ook cursussen en workshops aan over mediawijsheid.

 

Mediawijs en het beleid

ICT-beleidsplan, Mediawijsheid, leermiddelenbeleidsplan, protocollen alles wat je nodig hebt om een goed ICT-beleid te voeren, zijn onderwerp van de cursus. U schrijft een beleidsplan naar keuze dat zo geïmplementeerd kan worden. 

Mediawijs en de docent 

Hoe mediawijs bent u als docent? De cursussen van Infovaardig bieden u een scala aan materiaal om zowel zelf mediawijs te worden, als om het in uw lessen in te zetten. Van tekstverwerker tot Power Point, van Facebook tot Whatsapp, digitale lessen tot digitaal pesten, gamen met uw eigen materiaal en Informatievaardigheden zijn de onderwerpen van de cursussen.

 

Mediawijs en de leerling 

Nieuw is dat Infovaardig nu ook lessen, workshops en studimiddagen voor leerlingen aanbiedt. Er wordt daarin hetzelfde behandeld als bij de docenten en we leren hen zowel consument als producent te zijn. Docent en leerling spreken daarna dezelfde ICT-taal.

 

We bieden deze cursussen zowel op het niveau van de individuele docent, als in de vorm van workshops en studiedagen voor docenten én leerlingen